Κοινοτικό Κέντρο Βικτώρια Αθήνα

Κοινοτικό Κέντρο για πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο κοντά στην πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα, Ελλάδα


Υλοποιείται από την One Happy Family AMKE και τη Stagona (Drapen i Havet).

Προγράμματα και δραστηριότητες

Κοινοτικός χώρος

One Happy Family (OHF)

Κοινοτικοί χώροι με καφετέρια, σταθμούς φόρτισης τηλεφώνων, δωρεάν Wi-Fi, χώρο συνεργασίας, πρόγραμμα εθελοντισμού στην κοινότητα.

Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00-17:00

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Κέντρο Σταγόνα"

Stagona (A Drop in the Ocean / Dråpen i Havet)

Μαθήματα αγγλικών, ηλεκτρονικών υπολογιστών και ελληνικών.

Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00-18:00

Συνεδρίες ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης

International Rescue Committee (IRC)

Η ψυχική υγεία σχετίζεται με την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε το καθημερινό άγχος και τις δυσκολίες, να διατηρούμε σχέσεις και να είμαστε παραγωγικοί για την κοινότητά μας. Εάν αντιμετωπίζετε αδυναμία εκτέλεσης καθημερινών καθηκόντων, αισθήματα θλίψης, απόγνωσης, άγχους, προβλήματα ύπνου ή διατροφής, μπορεί να είναι πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια ενός προβλήματος ψυχικής υγείας.

Μη διστάσετε να ζητήσετε υποστήριξη από την ομάδα ψυχικής υγείας της Διεθνούς Επιτροπής Διάσωσης (IRC) στο Κοινοτικό Κέντρο Βικτώριας.

Τρίτη έως Πέμπτη, 9:00 - 17:00.

Έργο Streetwork

Lighthouse Relief

Η ομάδα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης της Lighthouse Relief παρέχει αξιοπρεπή υποστήριξη σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες στην Αθήνα μέσω:

  • Αξιολόγηση αναγκών

  • Διαχείριση υποθέσεων

  • παραπομπές σε άλλους παρόχους υπηρεσιών

  • Γραμμές βοήθειας έκτακτης ανάγκης

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω τηλεφώνου/WhatsApp:

  • Αραβικά/Γαλλικά/Αγγλικά: 694 091 9938

  • Φαρσί: 694 613 0898

Μαθήματα φωτογραφίας και μέσων ενημέρωσης

ReFOCUS Media Labs

Το ReFOCUS Media Labs προσφέρει ένα επαγγελματικό μάθημα δεξιοτήτων στα μέσα ενημέρωσης από τη φωτογραφία, την παραγωγή βίντεο, την ηχοληψία μέχρι την παραγωγή ταινιών μεγάλου μήκους. Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τα δικά τους πορτφόλιο με τους μέντορες του ReFOCUS για να προετοιμαστούν για την αγορά εργασίας. Το ReFOCUS θα προσφέρει επίσης εκπαίδευση στη δημοσιογραφία των πολιτών και θα συνδέσει τους σπουδαστές με διεθνή μέσα ενημέρωσης για ευκαιρίες πρακτικής άσκησης και freelance.

Εάν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Sonia στο WhatsApp/Telegram/Signal: +48 510091895

Υποστήριξη δωρεάν νομικής βοήθειας

European Lawyers in Lesvos (ELIL)

Δωρεάν υπηρεσίες νομικής βοήθειας.

Δευτέρα 10:00 - 17:00

Εργαστήριο τέχνης

Wave of Hope for the Future

Καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Χώροι για γυναίκες και παιδιά

Glocal Roots

Δραστηριότητες για γυναίκες και χώρος φιλικός προς τα παιδιά.

Δευτέρα - Παρασκευή, 11:00-18:00

Αθλητικές δραστηριότητες

Yoga and Sport with Refugees

Γιόγκα και αυτοάμυνα ενδυνάμωσης για γυναίκες.

Σχέδιο στέγασης και υποστήριξης γυναικών προσφύγων που υφίστανται βία

Meaalofa Foundation

Το Ίδρυμα Meaalofa είναι γερμανικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα το Μόναχο. Μέσω των δραστηριοτήτων του στην Αθήνα, με το πρόγραμμα HoMER (Στέγαση, Διαμεσολάβηση και Εκπαίδευση για τους Πρόσφυγες), υποστηρίζει ευάλωτους πρόσφυγες, με ιδιαίτερη έμφαση στις νεαρές ανύπαντρες γυναίκες και τις ανύπαντρες μητέρες και τα παιδιά τους, ορισμένες από τις οποίες έχουν επίσης πέσει θύματα βίας. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει την προσωρινή στέγαση ευάλωτων προσφύγων που διαφορετικά θα έμεναν άστεγοι στους δρόμους της Αθήνας, τους βοηθά να λάβουν έγγραφα και νομική βοήθεια, καθώς και ιατρική/οδοντιατρική/ψυχολογική περίθαλψη ανάλογα με τις ανάγκες, τους βοηθά να αποκτήσουν γλωσσικές δεξιότητες και εκπαίδευση, τους ενθαρρύνει να κάνουν εθελοντική εργασία με υποστήριξη, να αναζητήσουν εργασία και γενικά προσπαθεί να τους ενδυναμώσει και να διευκολύνει την κοινωνική τους ένταξη.

Το Ίδρυμα Meaalofa είναι παρόν στο Κοινοτικό Κέντρο Βικτώριας κάθε Παρασκευή από τις 10 π.μ. έως τις 5 μ.μ., στην αίθουσα Β4. Ο σκοπός της παρουσίας του στο κέντρο είναι :

  1. να αλληλεπιδράσει με τους σημερινούς ή ενδεχόμενους δικαιούχους του έργου HoMER

  2. να πραγματοποιήσει συναντήσεις δικτύωσης με άλλες ΜΚΟ

  3. να παρέχει συμβουλευτική και υποστηρικτική υπηρεσία σε γυναίκες πρόσφυγες που υφίστανται βία, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γυναικών - Ελλάδα

Τοποθεσία

Βρείτε μας στην οδό Φυλής 68, λίγα λεπτά από το σταθμό μετρό Βικτώρια.

Είστε μέλος άλλης ΜΚΟ, ερευνητής, άτομο των μέσων ενημέρωσης ή άλλος ενδιαφερόμενος που θα ήθελε να επισκεφθεί και να μάθει περισσότερα για το έργο μας; Τότε παρακαλούμε στείλτε ένα email στο visitor@ohf.gr πριν έρθετε στο κέντρο μας, ώστε να ελέγξουμε τη διαθεσιμότητά μας.

Εταίροι και συνεργάτες